Za liniju do Kaprija i Žirja četiri ponude

Photo Azolp.jpg
Na natječaj za koncesiju na državnoj brzobrodskoj liniji Žirje-Kaprije-Šibenik javila su se tri brodara s ukupno četiri ponude, priopćila je danas Agencija za obalni linijski pomorski promet iz Splita.

Dvije ponude pristigle od brodara G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika, jedna ponuda od brodara Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita i jedna od T.U.O. Mankul iz Zadra dostavljene na natječaj otvorene su danas, 20. kolovoza 2012. godine u prostorijama Agencije.

Rok za dostavu istekao je 16. kolovoza, a odluka o odabiru najpovoljnijega ponuditelja donijet će se u roku od 60 dana od dana isteka roka.

Natječaj za liniju do Kaprija i Žirja još je jedan pokušaj da se pronađe koncesionar,   nakon što je u srpnju 2011. oduzeta koncesija tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine navedenu liniju održavala brzim plovilom 'Mislav'. Od 30. srpnja 2011. na istoimenoj liniji privremeno plovi putnički brod 'Plavi val'.

Ugovor s novim koncesionarom vrijedit će do 31. prosinca 2016. godine, nakon čega će na natječaju moći sudjelovati brodari iz cijele Europske Unije.