Pronađeno tijelo mještanina Jezera na Murteru

Photo luckaKapetanija_IK.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spšavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas, 22. proscinca u 14.00 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Šibenik dojavu člana obitelji o nestanku starije osobe u mjestu Jezera na otoku Murteru te je Središnjica pokrenula koordinanu akciju traganja sa Lučkom kapetanijom Šibenik odnosno Pomorskom policijom čije plovilo je odmah po dojavi isplovilo u potragu.

Prema prikupljenim podatcima nestao je I.K. (rođen 1929. godine), hrvatski državljanin koji je navodno krenuo plivati sa plaže nedaleko Jezera na otoku Murteru. Kako je nestali krenuo sa obale traganju za nestalim uz službenike Pomorske policije priključila se i policijska ophodnja koja je pretraživala obalni dio mjesta.

Nedugo nakon početka traganja, u 15.00 sati službenici Pomorske policije uočili su beživotno muško tijelo na hridima nedaleko Jezera, no budući da prilaz hridima policijskim plovilom nije bio moguć za izvlačenje tijela angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su zajedno sa policijskom ophodnjom uspjeli doći do tijela odakle su ga prevezli do mjesta identifikacije, gdje je nažalost utvrđen identitet nestaloga mještanina Jezera.