Dvije osobe ozlijeđene u nasukanju jet-skia

Photo jet-ski-web.jpg
Dva strana državljanina ozlijeđena su jučer kada su se jet - skiem nasukali na obalu otoka Žuta.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 19. listopada u 17.10 sati putem Obalne radio postaje Splitradio dojavu voditelja jedrilice naziva „Karlo“ o dvije ozlijeđene osobe na otoku Žutu, o čemu je Središnjica obavijestila nadležnu Lučku kapetaniju Šibenik, Hitnu medicinsku pomoć i Pomorsku policiju.

Djelatnici šibenske Kapetanije utvrdili su da je češki državljanin (1979. godište) voditelj jet-skia sa jednim članom posade njemačkim dražvljaninom (2001. godište), iz za sada nepoznatoga razloga nasukao plovilo tipa jet - ski na poziciju uvala Hiljača, otok Žut, kojom prilikom su obojica zadobila tjelesne ozljede glave, dok je mlađi član posade zadobio i ozljedu ramena. Ozlijeđenima su pomoć pružili djelatnici HMP-a iz Biograda na moru koje su na poziciju nesreće prevezli službenici Pomorske policije.

Nakon pružene prve pomoći, policijsko plovilo sa ozlijeđenim brodolomcima pristalo je u 19.00 sati u biogradsku marinu odakle su ozlijeđeni prevezeni u biogradsku bolnicu na daljnje medicinsko postupanje.

Lučka kapetanija Šibenik poduzela je očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.