Nagrada Grada Splita i splitskom kapetanu

Photo nsl nagrada ST cpt BM 30-4_13.jpg
Za osobit doprinos razvoju pomorstva i unapređenju sigurnosti plovidbe u akvatoriju pod nadležnošću Lučke kapetanije Split ovogodišnja nagrada za životno djelo Grada Splita pripala je dugogodišnjem kapetanu Lučke kapetanije Split Borisu Matošiću.

Kapetan Matošić u Lučkoj kapetaniji Split radi već 38 godina, a na čelu kapetanije je punih 20 godina.

Nagrada Grada Splita je posebno društveno priznanje koje se dodjeljuje pojedinačno ili skupno za naročite uspjehe postignute u svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za Grad Split, a dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo, te kao osobna nagrada i skupna nagrada (godišnja).

Nagrada Grada Splita za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelom dale izuzetan doprinos u području gospodarskog i društvenog života posebno značajnog za grad Split.

Osobna nagrada dodjeljuje se pojedincima, a skupna nagrada trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama građana ili drugim pravnim osobama, njihovim organizacijskim jedinicama ili radnim timovima, za njihov doprinos, kreaciju, uradak ili organizaciju važnog događaja u Gradu, u jednom ili više područja gospodarskog i društvenog života u 2012. godini.