Ronioc nestao između Visa i Korčule, u potragu uključen i zrakoplov obalne straže

Photo SAR - kalafurija.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je sinoć, 5. kolovoza u 20.52 sati informaciju od postaje Pomorske policije Split o nestanku ronioca na dah na relaciji između otoka Visa i Korčule, slijedom čega je Središnjica odmah pokrenula koordiniranu akciju traganja i spšavanja na moru sa nadležnom Lučkom kapetanijom Split, Pomorskom policijom i Obalnom stražom.

Prema podatcima koje je Središnjica zaprimila od Pomorske policije nestanak ronioca A.S. (rođen 1972. godine), hrvatski državljanin, prijavila je njegova supruga J.G.S. jučer u 19.10 sati nakon što je nestali započeo ronjenje oko 15 sati na poziciji kod otočića Budikovac, istočna strana otoka Visa, gdje je doplovio sa suprugom u vlastitoj brodici od koje se potom u ronjenje otisnuo drugim, pomoćnim plovilom tipa gumenjak, navodno prema istoku u smjeru otoka Korčule.

Policijski službenici sinoć dva sata nakon uključenja u potragu pronašli su napušteni gumenjak nestalog ronioca usidren uz obalu otoka Visa, te su tada i dojavili u Središnjicu o nestanku ronioca.

Potraga za nestalim dalje je nastavljena u sklopu akcije traganja i spašavanja na moru koju je pokrenula  i koordinira MRCC Rijeka sa dva plovila splitske Pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije Split.

Prvi dio potrage trajao je sinoć do iza pola noći, no na žalost bez rezultata, stoga je akcija nastavljena jutros u 4 sata.

Središnjica je u potragu uključila i zrakoplov Obalne straže tipa „Pilatus“, koji  nadliječe područje nestanka od 7 sati ujutro.