Dobit ACI-ja u prvih deset mjeseci 34,3 milijuna kuna

Photo ACI04072011.jpg
Tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI), koja upravlja najvećim sustavom marina u Hrvatskoj, u prvih je deset mjeseci ove godine poslovala s dobiti od 34,3 milijuna kuna, što je za 3,6 milijuna kuna ili 12 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, izvijestili su u srijedu iz ACI-ja.

Ukupni prihodi te tvrtke u prvih su deset mjeseci ove godine iznosili 178,4 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi smanjeni za 1 posto, na 144 milijuna kuna.

Najveći udio u poslovnim prihodima imali su prihodi od stalnog veza, koji su dosegnuli 84,5 milijuna kuna i bili za jedan posto viši nego u istom razdoblju prošle godine. Slijede prihodi od usluga dnevnog veza, koji su na godišnjoj razini porasli za 5 posto, na 51,7 milijuna kuna.

Iz ACI-ja napominju da su tijekom 10 mjeseci realizirana znatna ulaganja u sustav, primjerice započeta je izgradnja 22. marine "Veljko Barbieri" u Slanom te rekonstrukcija marine Pomer. Osim toga, kako ističu, realizirana je rekonstrukcija zgrada sanitarija u tri ACI marine, u marini Skradin dovršeno je tegljenje i postavljanje novog pontona, u marini Cres započeti radovi na izmjeni svih pontona, a u marini Rovinj rekonstrukcija.

ACI je najveći sustav marina u Hrvatskoj, u većinskom državnom vlasništvu koji se, prema ranijim najavama iz nadležnih ministarstava pomorstva, prometa i infrastrukture te turizma, sprema za dokapitalizaciju kao jedan od mogućih modela investiranja i traženje strateškog partnera.

U travnju je Uprava ACI-ja informirala da je u procesu finaliziranja uvjeta suradnje s financijskim, pravnim i tehničkim savjetnicima kako bi u što kraćem roku počele aktivnosti vezane za dubinsko snimanje tvrtke, izradu dugoročnog poslovnog plana i procjene vrijednosti ACI-ja.