Floti Jadrolinije priključen brod „Mljet“

Photo nsl minSHD-VRH mtMLJET 14-11_14.jpg
U Rijeci je održana svečanost krštenja i primopredaje novoizgrađenog Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda „Mljet“, četvrte novogradnje u seriji, naručenih od Jadrolinije u Uljanik Brodogradilištu.

Ovim je uspješno završen projekt u vrijednosti od 32 milijuna eura što predstavlja veličinu investicije izgradnje četiri broda za lokalne trajektne linije. Uključivanjem broda „Mljet“ u flotu, Jadrolinija završava jednu etapu u modernizaciji flote čime se povećava efikasnost poslovanja i jača konkurentnost Društva te unapređuje usluga prema putnicima. Sve navedeno omogućit će Jadroliniji da se uspješno nosi s izazovima europske tržišne utakmice u godinama koje dolaze.

Kapacitet broda „Mljet“ je 616 putnika i 145 osobnih vozila. Na brodu se nalazi klimatizirani salon kapaciteta 322 putnika te hidraulične rampe za ukrcaj i iskrcaj vozila. Brod zadovoljava maksimalne standardne sigurnosti, a kao i sve novogradnje iz ove serije, osobama s invaliditetom na raspolaganju su pristupne rampe za prolaz stepenicama do glavnog salona.

Riječ je o 51. brodu u bijeloj floti Jadrolinije, a namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama.

Svečanosti održanoj u salonu novog trajekta prisustvovali su premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, hrvatska olimpijka Snježana Pejčić - kuma broda „Mljet“ i ostali uvaženi predstavnici lokalne zajednice, poslovni partneri i zaposlenici Jadrolinije.
 

FOTOGALERIJA