Obustava prometa na liniji 355 Prizna – Žigljen

Photo Azolp.jpg
Promet na državnoj trajektnoj liniji broj 335 Prizna – Žigljen zbog rekonstrukcije pristaništa u luci Prizna privremeno se obustavlja od ponedjeljka 18. studenog 2013. godine zaključno do četvrtka 10. travnja 2014. godine.

Kako bi se radovi završili prije Uskrsa te kako se ne bi ugrozila turistička sezona 2014. godine, Lučka uprava Senj, koja je kao investitor radova sa tvrtkom Sunadria d.o.o ugovorila rekonstrukciju, zatražila je izmještaj prometa iz luke Prizna. Tako će se linija 335 Prizna – Žigljen ponovno uspostaviti u petak 11. travnja 2014. godine, bez obzira koliko će do tog dana biti izvedeno radova.

Obustava prometa neće se odraziti na povezanost otoka Paga s kopnom. Za vrijeme trajanja radova u luci Prizna uvest će se privremena trajektna linija na relaciji Stinica – Stara Novalja (otok Pag) koju će održavati brodar Jadrolinija, koncesionar na državnoj trajektnoj liniji 335 Prizna – Žigljen.

Privremena linija Stinica – Stara Novalja održavat će se od ponedjeljka 18. studenog 2013. godine do četvrtka 10. travnja 2014. godine sukladno objavljenom redu plovidbe, a koji je usuglašen između predstavnika lučkih uprava Senj i Novalja, lučke kapetanije Senj, brodara Jadrolinije i Rapske plovidbe d.d., županijske gospodarske komore Rijeka te lokalne samouprave, priopćeno je iz Agencije za obalni linijski promet.