Čestitka državne tajnice Maje Markovčić Kostelac povodom Međunarodnog dana pomoraca

Photo nsl SFD 25-6_17.jpg
I ove se godine 25. lipnja proslavlja Međunarodni dan pomoraca kojeg je proglasila Međunarodna pomorska organizacija (IMO) kako bi se odala počast trudu kojeg pomorci iz mnogih država svijeta svakodnevno ulažu u razvoj svjetske trgovine morem i gospodarstva. Ovogodišnja tema proslave  je „Pomorci su važni“ sa željom da se pomorcima omoguće što bolji uvjeti i da se osjećaju dobrodošli u svim svjetskim lukama u koje njihovi brodovi uplove.

Danas je posao pomoraca, a posebno zapovjednika i upravitelja stroja kao najviših zvanja u pomorstvu, izuzetno zahtjevan, ne samo zbog specifičnih i teških uvjeta rada, nego i zbog potrebe za pouzdanim korištenjem sofisticirane opreme, visoke tehnologije i trajnog, cjeloživotnog učenja te stalnog razvoja nacionalnih i međunarodnih propisa i standarda.

Uz želju da svi pomorci nastave obavljati svoj težak, opasan, ali i iznimno častan i vrijedan posao uz što bolje uvjete rada i života na brodovima i u lukama, te da se sretno vrate svojim domovima i obiteljima čestitamo im Međunarodni dan pomoraca 25. lipnja 2017. godine
.
Državna tajnica za more
Mr. sc. Maja Markovčić Kostelac, dipl. iur.