Otvoren 15. Međunarodni sajam nautike

Photo nsl cbs ST 17-4_13.jpg
Croatia Boat Show, 15. Međunarodni sajam nautike otvorio je danas svoja vrata svim posjetiteljima ljubiteljima nautike na splitskoj rivi.

Prigodnim govorom sajam je otvorio savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, a na otvorenju je bio i župan splitsko dalmatinski Ante Sanader.

Nautika je važan dio hrvatskog gospodarstva koji ostvaruje oko 800 milijuna  eura prihoda, istaknuo je načelnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Boško Ercegovac.

Tom prigodom najavio je novosti koje nam donosi novi Pomorski zakonik, a jedna od najvažnijih je izjednačavanje prava i obveza domaćih i stranih nautičara koji posjećuju Jadran. To se odnosi na prava, naknade i obveze koje će se primjenjivati od početka 2014. godine, pojasnio je.

Unatoč gospodarskoj krizi,  dodao je, nautički sektor bilježi pozitivne rezultate izrazivši nadu kako će se hrvatska mala brodogradnja vratiti na pozicije jednog od najznačajnijih čimbenika nautičkog gospodarstva.

Predstojeći ulazak u EU, kazao je, otvara nam i puno novih mogućnosti koje moramo znati prepoznati i iskoristiti na najbolji način.

Splitski sajam okupio je oko 90 izlagača s oko 100 plovila, a izložba se može pogledati do 21. travnja.