Dvoje ozlijeđenih u sudaru brodice i trajekta kod Brača

Photo luckaKapetanija_IK.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je sinoć, 13. rujna u 21.00 sati dojavu od Županijskog dojavnog centra 112 Split da su ozlijeđene dvije osobe u sudaru između trajekta naziva „Pelješčanka“ i jedne brodice ispred Sumartina na Braču, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Split.

Očevidom je utvrđeno da je u sudaru sudjelovala gumena brodica bez registracijske oznake sa dva člana posade, L.B. (rođen 1996. godine) i M.L. (rođen 1989. godine), obojica hrvatski državljani, koji su od polazišne luke u Makarskoj pratili i ometali Jadrolinijin trajekt naziva „Pelješanka“ u plovidbi prema pristaništu u Sumartinu, da bi nedaleko pristaništa gumena brodica udarila u pramac trajekta, pri čemu su oba člana posade gumenjaka zadobili tjelesne ozljede.

Posada Jadrolinijinog trajekta nakon sudara poduzela je sve potrebne radnje kako bi pomogli brodolomcima, ali se u blizini našao lokalni ribar koji je gumenu brodicu uzeo u tegalj do sumartinskog pristaništa gdje su ozlijeđene preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su utvrdili da je jedna osoba teže ozlijeđena, stoga je organiziran medicinski helikopterski transport u KBC Split.

Središnjica je po okončanju akcije o događaju obavijestila OKC MUP Splitsko – dalmatinske županije čiji službenici dalje provode istražne radnje vezano uz ovu pomorsku nesreću.