Uspostava brodske linije Zadar - Preko te izmjena na brzobrodskoj liniji 9404

Photo Zadar-jpg.jpg

Dana 30. ožujka 2015. uspostavit će se državna brodska linija br. 409 Zadar – Preko (.pdf), koja će povezivati Gradsku luku Zadar sa otokom Ugljanom.

Linija se uvodi zbog izmještanja trajektnog prometa u luku Gaženica, a kako bi stanovnici otoka Ugljana i Pašmana preko luke Preko bili povezani sa Gradskom lukom Zadar.

Linija će se održavati s učestalošću od 9 polazno - povratnih putovanja od ponedjeljka do petka, 5 polazno - povratnih putovanja subotom, te 6 polazno povratnih putovanja nedjeljom u izvansezonskom razdoblju. U sezoni će se učestalost putovanja povećati.

Do okončanja natječaja koji je raspisan 27. veljače 2015. godine liniju će privremeno održavati brodar Jadrolinija brodom "Dora".

---------------------------------------------

Izmjena na brzobrodskoj liniji 9404 Zverinac – Božava – Sesstrunj  - Rivanj – Zadar  (.pdf)
Radi potreba stanovnika zapadnog dijela Dugog otoka, koji će otvaranjem luke Gaženica ostati bez direktne linije sa Gradskom lukom Zadar, brzobrodska linija 9404 Zverinac - Božava - Sestrunj - Rivanj - Zadar produžit će putovanje do luke Brbinj na Dugom otoku. Tako će se linija 9404 održavati na relaciji Brbinj - Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj – Zadar, čime će stanovnici zapadnog dijela Dugog otoka, preko luke Brbinj brzobrodskom linijom biti svakodnevno povezani sa Gradskom lukom Zadar.