Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju odobrenja Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture za novo zapošljavanje na određeno vrijeme

Photo VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojena Odluka o davanju odobrenja Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture za novo zapošljavanje na određeno vrijeme.

Usvojenom Odlukom odobrava se zapošljavanje na određeno vrijeme, od najviše godinu dana, za 65 državnih službenika, srednje stručne spreme na radnom mjestu stručnog referenta u lučkim kapetanijama i ispostavama.

Zapošljavanje je odobreno od strane Vlade RH zbog povećanog opsega posla tijekom turističke sezone.

Poslovi na koje se primaju službenici odnose se na dolazak i boravak stranih nautičara te pojačani pomorski promet koji zahtjeva izraženiji inspekcijski i upravni nadzor na moru i pomorskom dobru.

Isto tako, do zapošljavanja će doći i zbog nadzora sigurnosti plovidbe brodovima i brodicama ispostava što zahtijeva konstantnu plovidbu i kontrolu akvatorija, a po potrebi i sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja, od kojih se većina obavlja tijekom ljetne sezone.

Recimo na kraju kako su za provedbu ove odluke u Državnom proračunu za 2016. godinu osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 2.146.000 kuna.