Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac potpisala Deklaraciju „Žene u prometu - Platforma za promjene“

Photo NSL DT BRI 27-11_17.jpg
Državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, u ponedjeljak, 27. studenoga 2017. godine, u ime ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, potpisala je Deklaraciju „Žene u prometu - Platforma za promjene„ (Women in Transport – Platform for Change).

Potpisivanje Deklaracije održalo se u Bruxellesu, s početkom u 17.15 sati i to u okviru predstavljanja Platforme koja se bavi rodnom jednakosti u prometnom sektoru, prije svega davanjem prednosti povećanju zapošljavanja žena u tom sektoru.

„Žene u prometu - Platforma za promjene“ održava se u Bruxellesu, u organizaciji Europske komisije i Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, a sudionicima će se uvodno obratiti predsjednik Europskog Vijeća za društveno-ekonomska pitanja Georges Dassis te Povjerenica Europske komisije za promet Violeta Bulc i drugi.
 
Potpisivanjem ove Deklaracije preuzima se inicijativa za rad Platforme, a Republika Hrvatska nalazi se, ne samo među državama članicama potpisnicama, već je jedna od osnivačica ove Platforme. „Žene u prometu - Platforma za promjene„želi promicati provedbu rodno osjetljivih politika postavljanjem jasnih ciljeva: opis nadležnosti i definirano područje djelovanja, uključujući pokazatelje koje će razviti članovi u sklopu osnivanja Platforme. Tako bi nastao model partnerskog rada i usklađenog djelovanja dionika tog sektora s ciljem prenošenja novih inicijativa diljem Europe.