Njemački kupač spašen kod Cavtata

Photo SAR - kalafurija.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 8. travnja u 12.24 sati dojavu od Županijskoga centra za obaviješćivanje 112 Dubrovnik dojavu o čovjeku u pogibeljnoj situaciji u moru kod Cavtata, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, odnosno nadležna Lučka ispostava Cavtata čiji djelatnici su odmah isplovili u smjeru dojave.

Nakon kraće potrage kupač je uočen na oko 800 metara od luke Cavtat, te je neozlijđen, ali pothlađen i iscrpljen izvučen iz mora te vraćen u luku Cavtat.

Djelatnici cavtatske Ispostave utvrdili su da je spašeni njemački državljanin,  R. P. B. (rođen 1960. godine) koji se jučer prije podne odlučio plivati iz Cavtata do otočića Mrkan i Bobara, no s obzirom na temperaturu mora od tek 14C te jake morske struje koje su prijetile da ga odnesu prema otvorenome moru, njemački kupač spašen je isključivo zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji u koordinaciji Središnjice i duborvačke Kapetanije, odnosno Lučke ispostave Cavtat, budući da sam nije imao gotovo nikakve izglede za preživljavanje u moru pod navedenim okolnostima.