Vlasnik ozlijeđen prilikom gašenja požara na gliseru u Lamjani

Photo nsl POZAR-UGLJAN LKZD 11-8_15.jpg

Vlasnik plovila hitno je prevezen u zadarsku bolnicu zbog ozljeda koje je dobio prilikom gašenja požara u strojarnici glisera.

Lučka kapetanija Zadar zaprimila je jučer, 11. kolovoza u 15.50 sati dojavu od Pomorske policije Zadar o ozljeđenoj osobi u požaru na plovilu na poziciji uvala Mala Lamjana, otok Ugljan.

S obzirom na težinu ozljeda hitan transport ozlijeđenoga obavili su zaposlenici lokalne tvrtke službenim plovilom u Zadar gdje su djelatnici Hitne medicinske pomoći teže ozlijeđenoga pacijenta preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Na poziciji nesreće djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da je požar izbio na gliseru luke upisa Zadar, u vlasništvu ozlijeđenog E.H. (rođen 1948. godine), hrvatski državljanin koji je samostalno pokušao ugasiti požar u prostoru strojarnice prilikom čega je teže opečen. Kako su se u vrijeme izbijanja požara u neposrednoj blizini nalazili zaposlenici lokalne tvrtke odmah su priskočili u pomoć, ugasili požar te ozlijeđenoga vlasnika hitno prevezli u Zadar.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Kukljica osigurali su opožarenu brodicu od mogućnosti ponovnog izbijanja požara, a na samoj poziciji nije uočeno onečišćenje mora.

Očevid o uzrocima ove nesreće dalje provode djelatnici Lučke kapetanije Zadar.