Jadrolinija dočekala povijesnog 10 - milijuntnog putnika

Photo nsl pmIB-JADR-10ML 30-10_15.jpg
Jadrolinija je danas u luci Valbiska na otoku Krku prilikom pristajanja broda „Brač“ na liniji Merag – Valbiska simbolično obilježila 10 - milijuntog putnika u 2015. godini, što predstavlja povijesni uspjeh za najznačajnijeg hrvatskog brodara u jednoj kalendarskoj godini.

Jadrolinija je u 2014. godini prevezla ukupno 9.989.671, a ovogodišnji prometni učinci rezultat su modernizacije flote, optimizacije reda plovidbe, što podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja u periodu najveće potražnje, te pojačanih komercijalnih aktivnosti Društva.

Događaju su prisustvovali pomoćnik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac, predsjednik Nadzornog odbora Jadrolinije Pavao Komadina te posada broda predvođena zapovjednikom Đerijem Rudanom.

Povratnim putovanjem i smještajem na međunarodnoj liniji po izboru za dvije osobe nagrađen je 10 - milijunti putnik Marko Letić s Lošinja koji je ovom prigodom izjavio: „Vozač sam hitne pomoći i svakodnevno se vozim Jadrolinijinim brodovima, i po danu i ponoći, i po svakakvim vremenskim uvjetima. Tu su ljudi koji rade svoj posao, kapetani su dobri, posada je dobra i uvijek su tu da nam pomognu. Ovaj put sreća je bila na mojoj strani.“. - izjavio je gospodin Letić.

Danas uz održavanje 34 koncesioniranih linija u Hrvatskoj Jadrolinija omogućuje povezivanje hrvatskih otoka s kopnom i aktivno sudjeluje u realizaciji hrvatske turističke ponude.

Brodovi tijekom ljetne sezone obavljaju preko 600 polazaka dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se gotovo 24 sata na dan. Jadrolinijina flota trenutno broji 49 brodova: 37 trajekata, 9 katamarana i 3 putnička broda.