Austrijski državljanin utopio se nakon skoka sa Paškog mosta

Photo Ljubac.jpg
Nacionalna središnjica za traganje i spašavnje na moru (MRCC Rijeka) sinoć je u 21.00 sat zaprimila dojavu o mogućem skoku muške osobe sa Paškog mosta.

Po zaprimljenoj dojavi koordinirana je akcija traganja i spašavanja sa Lučkom kapetanijom Zadar, odnosno sa Lučkom ispostavom Starigrad – Paklenica.

Obaviješten je i OKC MUP-a te je poslana kopnena ophodnja, koja je potvrdila kako je muška osoba skočila sa mosta, i da je riječ o austrijskom državljaninu C.K. (rođen 1969.), te je odmah angažirano najbliže privatno plovilo koje pretražilo područje u blizini mosta, no bez rezultata, u potragu je upućeno i plovilo pomorske policije P-322, koje od sinoć pretraživalo navedeno područje.

U akciju traganja za nestalom osobom uključen je i zrakoplov Obalne straže, koji je jutros u 10.10 sati uočio plutati beživotno tijelo na poziciji u blizini Ljubačke plaže, gdje su ubrzo pristigli djelatnici Lučke ispostave Starigrad – Paklenica, izvukli beživotno tijelo na palubu i potvrdili da se radi o nestalom austrijskom državljaninu, koji je najvjerojatnije preminuo uslijed posljedica skoka sa Paškog mosta.