Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija provele zajedničku akciju pojačanog nadzora plovidbe u zadarskom akvatoriju

Photo nsl LK SNM 8_11.jpg
Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar jučer, 24. srpnja od 9.00 do 21.00 sati u sklopu izvanredne koordinacije u širem zadarskom akvatoriju provele su akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa, s posebnim naglaskom na područja Zadarskog kanala, Virskog mora, kanala Nove Povljane, Srednjeg kanala, prolaza Mali Ždrelac i Pašmanskog kanala.

U akciji je sudjelovalo sedam djelatnika zadarske Kapetanije sa dva plovila i deset djelatnika MUP-a sa četiri plovila, a u okviru nadzora su pregledali 49 plovila.

Zbog uočenih pomorskih prekršaja naplaćeno je ukupno 26.300,00 kuna kazni, kao i jedna mandatna kazna na iznos od 700,00 kuna, dok je jednoj brodici je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora izdana zabrana plovidbe zbog utvrđenog kvara na pogonskom stroju.

Najveći broj prekršajnih kazni izrečen je opetovano zbog nedopuštenog glisiranja u pojasu 300 metara od obale.

Uz redovne akcije sutra, 26. srpnja održati će se koordinirana akcija svih osam lučkih kapetanija koja će pokriti cijelu obalu i otoke u okviru akcije „Sigurnost na moru 2014“, u kojoj će sudjelovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić koji će akciju pratiti u zadarskom području nadzora plovidbe, dok će zamjenik ministra, Zdenko Antešić akciju pratiti u riječkome akvatoriju.