Troje Britanaca ozlijeđeno u sudaru jet - skiima kod Tisnog

Photo nsl JETSKI TISNO 28-7_14.JPG
Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) danas u 14 sati zaprimila je dojavu Lučke kapetanije Šibenik o sudaru plovila sa ozlijeđenima kod Tisnog.

Djelatnici šibenske Kapetanije izvjestili su da se u 10.30 sati na poziciji oko 400 metara od obale, u uvali Garčina dogodio sudar dva plovila tipa jet - ski sa ukupno tri člana posade, koji su u sudaru i ozlijeđeni.

Očevidom napoziciji nesreće utvrđeno je da su oba plovila bila iznajmljena od domaćega privatnog obrtnika, te da su različitih luka upisa (Zadar i Vodice).

Prema izjavi vlasnika ova dva jet - skia sudar se dogodio prigodom povratka plovila prema obali, kada je jet – ski vodičke registracije, kojim je upravljao britanski državljanin, naglo skrenuo sa putanje u desno i udario u lijevi pramčani dio jet – ski zadarske registracije, kojim su plovili također dvoje britanskih državljana, muška i ženska osoba, i koji su u sudaru zadobili ozljede glave, dok je voditelj jet – skia vodičke registracije također ozlijeđen u ovome sudaru.

Svo troje sudionika sudara vozilom Hitne medicinske pomoći preveženi su u šibensku bolnicu.

Djelatnici šibenske Kapetanije nakon uzimanja izjava očevidaca pomorske nesreće, kao i službene izjave vlasnika ovih plovila, izuzeli su potrebnu dokumentaciju, dok su plovila izvučena iz mora radi daljnih očevidnih radnji.