Sastanak USP i Uljanik plovidbe

U uvodnom izlaganju kap. Goran Šarin naglasio je kako se vezano uz temu sastanka, a koja je zaustavljanje brodova Champion Istra i Pomer, u kratkom vremenskom intervalu, od strane australskog PSC-a odnosno USCG-a, vrlo neugodna jer učestala zaustavljanja mogu dovesti do gubitka statusa Republike Hrvatske na listama memoranduma što može imati utjecaj i na statuse ostalih kompanija koje imaju brodove koji plove pod hrvatskom zastavom.

Osim navedenog, a obzirom na očitu pogrešku članova posade brodova i kompanije, kap. Šarin je istaknuo kako je nužno definirati način rješavanja problema kako se on nebi više ponavljao, a koji, između ostalog, mora uključivati i edukaciju posade brodova u cilju održavanja kvalitete definirane međunarodnim standardima.

Još jednom je naglašeno kako se radi o ozbiljnom problemu koji se ne smije ponavljati te kap. Šarina zatražio izvješće o postupanju Uljanik plovidbe o načinu rješavanja problema.

Od strane predstavnika ASP Ship Management Group i Uljanik tanker management izjavljeno je kako su zaustavljanja povezana s kompanijom Champion koja je neposredno prije nego je uzela u najam brodove Uljanik plovidbe imala nekoliko incidenata, te da PSC inspektori imaju drugačiji režim pregleda brodova koji su u najmu te kompanije. Naime, prije davanja brodova u najam toj kompaniji brodovi Uljanik plovidbe pregledani su 70 puta sa vrlo malo neispravnosti i bez ¡jednog zaustavljanja. Vezano uz brod Champion Istra, navedeno je i kako je australski PSC inspektor tražio na uvid tablice sati rada i odmora posade dva mjeseca unatrag što nije uobičajeno, te da su drugi brodovi dobili kod 17 za takav nedostatak a ne kod 30 kao brod Champion Istra.

Nadalje, predstavnici ministarstva upoznati su sa činjenicom kako je već obavljen razgovor sa zapovjednikom broda Champion Istra te da će se tijekom mjeseca lipnja održati konferencija zapovjednika brodova Uljanik plovidbe na kojoj će oni biti upoznati s svim nedostacima i načinima rješavanja problema kod PSC inspekcije.

Kap. Šarin je istaknuo kako teže uvjete rada posade posebno u administrativnom smislu te stupnjevanje PSC inspektora treba uzeti u obzir, dok je kap. Nikolić naglasio kako se kod pregleda broda Champion Istra ne radi samo o jednom nedostatku već o nizu nedostataka a što upućuje na nedostatke kod provedbe ISM a što se ne bi smjelo događati posebno zapovjedniku broda i upravitelju stroja na brodu. Zaključeno je kako je razvidno da na brodu nije na zadovoljavajući način provedena familiarizacija članova posade te kako se nisu poštivale ISM procedure a što je slučaj ni kod broda Pomer zaustavljenog od strane USCG-a.

Kap. Nikolić upoznao je nazočne kako je obveza Uprave sigurnosti plovidbe, u suradnji s predstavnicima Hrvatskog registra brodova, obaviti pregled broda Champion Istra u prvoj pogodnoj luci (Singapur), a troškove putovanja i pregleda inspektora ministarstva treba snositi Uljanik plovidba sukladno Pomorskom zakoniku. Osim navedenog, upoznao je nazočne kako je Uprava dužna provesti i ISM audit kompanije zbog ovih zaustavljanja.

Vezano uz zaustavljanje broda Pomer zaključeno je kako se radilo o ISM nedostatku koji se, uz pravovremenu kontrolu časnika palube, nije trebao dogoditi. Kap. Nikolić ispričao se predstavnicima Uljanik plovidbe zbog propusta u neobavještavanju o odgovoru USCG-a o odbijanju žalbe.

Osim tema vezanih uz zaustavljanje brodova od strane predstavnika Uljanik plovidbe zatražene su informacije o mogućnosti dostave obavijesti o stupnju sigurnosne zaštite brodova na engleskom jeziku te informacije vezane uz prevođenje Pravila za statutarnu certifikaciju na engleski jezik.

Kap. Nikolić upoznao je nazočne kako je prijevod Pravila u tijeku te da će Uprava sigurnosti plovidbe provesti sve nužne korake da se obavijest o stupnju sigurnosne zaštite prevede na engleski jezik za potrebe dostave na brodove.

Zaključno kap. Šarin je istaknuo važnost Uljanik plovidbe, kao i svih ostalih kompanija koje imaju brodove pod hrvatskom zastavom uz potrebu
- zajedničkog rješavanja svih problema u dogovoru između kompanija i Uprave;
- zapošljavanja kvalitetne posade uz provođenje familiarizacije kod ukrcaja na brod;
- odabira dobrih charter kompanija u cilju izbjegavanja sličnih problema.

1. Uprava sigurnosti plovidbe osigurati će provedbu edukacije zapovjednika brodova Uljanik plovidbe vezano uz PSC inspekciju u sklopu predviđene edukacije krajem mjeseca lipnja 2016.
2. Kod svake slijedeće promjene stupnja sigurnosne zaštite obavijest brodovima hrvatske državne pripadnosti biti će dostavljena na hervatskom i engleskom jeziku.