Predstavljen sustav e-nautika

Photo e-crew.jpg

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka predstavilo je danas u Splitu sustav elektroničke prijave popisa posade i putnika na plovilima u najmu tzv. e-nautiku.

Sustav je, u okviru Međunarodnog sajma nautike Croatia Boat Show, predstavio državni tajnik za more Branko Bačić, koji je kazao da je to samo formalno predstavljanje i da je sustav u uporabi već neko vrijeme te da je pokazao izuzetne rezultate. 

Na predstavljanju sustava e-nautike prikazan je i spot o funkcioniranju elektroničke prijave popisa posade i putnika na čarter plovilima.

 

Ovo ministarstvo je, kazao je Branko Bačić, prošle sezone za vlasnike plovila koja su u čarteru uvelo elektroničko prijavljivanje izmjene posade tzv. e-nautiku, čime su nautičari oslobođeni ovjere popisa putnika u lučkim kapetanijama i ispostavama. 

"Upisani podaci odmah su dostupni u središnjoj bazi našeg ministarstva, ali i drugim nadležnim državnim tijelima poput carine, policije i porezne uprave, čime je za čarter kompanije uveden One-stop-shop servis", kazao je Bačić.

Dodao je da su poslovi koje su iznajmljivači plovila morali obavljati dolazeći u lučke kapetanije i lučke ispostave, čekajući u redu i radeći s papirima, sada posve olakšani jer se obavljaju iz ureda, marine ili jahte, odmah s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme, jer sustav funkcionira kontinuirano 24 sata. (Hina)

Sustav e-nautika /prezentacija