Nasukala se slovenska brodica kod Poreča

Photo Porec_slika.jpg

Slovenska motorna brodica, oznake KP-2047, nasukala se u subotu 8. kolovoza 2009., oko 21.40 sati, između otočića Frižital i Bili Školj, u blizini Poreča.

Oko 21.45. sati, po uspostavi direktne veze s voditeljem nasukane brodice J.P., na približnu dojavnu poziciju upućena je brza brodica oznake 102 PO, s voditeljem B.M., djelatnikom Lučke ispostave Poreč. U 22.05 sati pronađeno je nasukano plovilo.

Nasukanom brodicom oznake KP-2047, upravljao je vlasnik J.P. (42), državljanin Slovenije, a u trenutku nasukanja, osim voditelja u brodici se nalazilo još osam osoba. Pri nasukanju su od posljedica udara povrede zadobile tri osobe. Nije došlo do onečišćenja okoliša.

Sve su osobe s broda, osim voditelja slovenske brodice, koji je ostao na nasukanom plovilu, prebačene do Poreča. Spomenuti je nešto kasnije, brodicom SC Zelena odvezen na obalu, i od strane djelatnika PP Poreč po dogovoru doveden u Lučku ispostavu Poreč, gdje je s njim obavljen informativni razgovor.

Povrijeđene osobe zbrinute su od strane Hitne medicinske pomoći iz Poreča.

Dana 9.kolovoza 2009. godine u 10.45. sati plovilo je odsukano, otegljeno i izvađeno u marini Funtana. Zagađenja okoliša pri odsukavanju nije bilo.

Nastavak upravno sigurnosnih protokolarnih radnji s voditeljem brodice J.P., zakazan je dana 10.kolovoza 2009. godine u 10.30 sati, u prostorijama Lučke ispostave Poreč.