Japanska delegacija izrazila interes za ulaganja u pomorski sektor

Photo nsl MMPI-JAP_11.jpg

Zagreb, 28. veljače 2011. - (s lijeva) veleposlanik Japana u Hrvatskoj NJ.E. Yoshio Tamura, državni tajnik za more kap. Mario Babić i državni tajnik za financije Željko Tufekčić na sastanku u Ministarstvu u okviru studijekoga putovanja japanske delegacije sa ciljem ulaganja u Republici HrvatskojPredstavnici Japanske organizacije za strojeve, na čelu sa šefom delegacije Itom Mototsuguom, te veleposlanik Japana u Hrvatskoj Yoshio Tamura posjetili su danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, gdje su ih primili državni tajnik za more kap. Mario Babić i državni tajnik za financije Željko Tufekčić.

Članovi Japanske organizacije za strojeve predstavnici su mnogih uvaženih i istaknutih japanskih društava, poput  tvrtki Mitsubishi, Hitachi, Toshiba itd.

Sastanak se održao u okviru studijskog putovanja japanske delegacije sa svrhom ispitivanja mogućnosti ulaganja na području Republike Hrvatske.

Članovi japanske delegacije izrazili su zadovoljstvo sastankom te su izrazili interes za ulaganja u pomorski sektor, posebno se osvrnuvši na Luku Rijeka tj. mogućnost ulaganja u informatičke sustave nadzora na moru.Zagreb, 28. veljače 2011. - sastanak državnih tajnika Babića i Tufekčića sa veleposlanikom Tamourom i delegacijom japanskih investitora u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Također, iskazali su interes za aktualna događanja na području zračnog i željezničkog prometa, te infrastrukture.

Državni tajnici Tufekčić i Babić dali su iscrpan osvrt na djelatnosti i nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Državni tajnik Babić zahvalio je japanskoj delegaciji na pomoći koju je Japan pružio hrvatskim pomorcima pri piratskim napadima.