Vlada RH: Usvojen Zaključak u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i Ministarstva graditeljstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije o suradnji radi promicanja učinkovitosti željezničkog prometa

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Zaključak u vezi s potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i Ministarstva graditeljstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije o suradnji radi promicanja učinkovitosti željezničkog prometa.

Podsjetimo kako su navedeni Memorandum nadležna ministarstva Republike Hrvatske i Republike Srbije potpisali 09. ožujka 2018. godine, u Beogradu.

Cilj ovog Memoranduma jest suradnja na izradi projekata od zajedničkog interesa, posebno onih pomoću kojih se može modernizirati postojeća željeznička infrastruktura tj. unaprijediti učinkovitost željezničkog sustava.

Također, Memorandumom se izražava namjera zajedničkog nastupa Republike Hrvatske i Republike Srbije prema europskim fondovima i drugim međunarodnim financijskim institucijama, s naglaskom na modernizaciju željezničke pruge Zagreb - Beograd na bivšem Paneuropskom koridoru X.