HAKOM dodijelio potpore za izgradnju infrastrukture širokopojasnih mreža na području jugoistočne Slavonije

Photo HAKOM logo.JPG
Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) odabralo je najbolju ponudu na šestom natječaju za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima za područje jugoistočne Slavonije („Cvelferija“), koje je u svibnju ove godine pogodila katastrofalna poplava.

Ponude za izgradnju mreža za brzi internet za javne ustanove poput škola, domova zdravlja i drugih korisnika za otoke zaprimljene su od Hrvatskog Telekoma i VIPnet-a.

Nakon detaljnih analiza, odlučeno je prihvatiti ponudu tvrtke Hrvatski Telekom d.d. u iznosu 2.647.349,00 kuna.

Podsjetimo, HAKOM je u prvih pet krugova natječaja za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dodijelio nešto manje od 38 milijuna kuna državnih potpora. Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu. Više o Programu dostupno je putem interneta na adresi: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=50.