AIN: Potpisan Sporazum o suradnji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Ministarstva obrane Republike Hrvatske

Photo w ain logo.JPG
"U želji jačanja međusobne suradnje u području istraživanja nesreća i ozbiljnih nezgoda u kojima sudjeluju civilni i vojni zrakoplovi, dana 03. lipnja 2015. godine potpisan je Sporazum o suradnji između Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

U ime Ministarstva obrane sporazum je potpisao ministar Ante Kotromanović, a u ime Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu ravnateljica Anita Koprivnjak.

Svrha sporazuma je suradnja dviju strana u provođenju sigurnosnih istraga nesreća i ozbiljnih nezgoda u kojima sudjeluju civilni i vojni zrakoplovi, sukladno odredbama Zakona o zračnom prometu, kao i međusobna suradnja u drugim slučajevima provođenja sigurnosnih istraga.

Potpisivanjem ovakvog sporazuma, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske potvrdili su dosadašnje odnose i stručnu suradnju.". - priopćeno je iz Agencije.