Provedena međunarodna akcija inspekcijskog nadzora vozila „Trans European Network of Transport“

Photo nsl UPI-MPPI 3-12_14.JPG
Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u sklopu međunarodne akcije Trans European Network of Transport (TEN T IT), obavili su akciju inspekcijskog nadzora na nadzornom punktu A4 - PUO Sesvete.

U akciji su uz inspektore Ministarstva sudjelovali policijski službenici I. Postaje prometne policije PU Zagrebačke i djelatnici Centra za vozila Hrvatske koji su upravljali suvremenom mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila.

Inspektori cestovnog prometa izvršili su šest pregleda dokumentacije vozača, vozila i tereta  te tri provjere najveće dopuštene mase u odnosu na osovinski pritisak vozila.

Provedenim nadzorom utvrđena su tri prekršaja od čega jedan iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u vidu prekoračenja najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja vozila, u skladu sa čime su izrečene kazne u iznosu od 4.000,00 kn.

U dijelu akcije kontrole tehničke ispravnosti vozila izvršeno je ukupno deset kontrola kojima je utvrđeno devet neispravnosti na vozilima, od čega je zbog uočenih tehničkih nedostataka pet trenutno isključeno iz cestovnog prometa.

FOTOGALERIJA