Na graničnom prijelazu Macelj - Gruškovje održana međunarodna bilateralna akcija nadzora cestovnog prijevoza putnika i tereta

Photo nsl MACELJ UPI 10-6_16.jpg
Djelatnici Inspekcije cestovnog prometa Republike Hrvatske i Republike Slovenije održali su dana 10. lipnja 2016. godine na graničnom prijelazu Macelj – Gruškovje u vremenu od 14,00 do 18,00 sati međunarodnu bilateralnu akciju nadzora prijevoza putnika i tereta u cestovnom prometu.

U akciji su uz prometne inspektore dviju susjednih država sudjelovali i službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Carinska uprave Republike Slovenije.

Nadzor je proveden u sklopu međunarodnih obveza koje su Slovenija i Hrvatska preuzele u sklopu članstva u Euro Controle Routeu (ECR), a kontrolirana je primjena svih propisa iz područja prijevoznog i socijalnog zakonodavstva u cestovnom prometu.

Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture su tijekom akcije pregledali 10 vozila, od čega 3 vozila hrvatskih prijevoznika, 5 vozila prijevoznika iz drugih zemalja članica EU te 2 vozila prijevoznika iz trećih zemalja. Od ukupnog broja pregledanih vozila devet ih je prevozilo teret, a jedno putnike u javnom linijskom prijevozu.

Utvrđeno je ukupno 7 prekršaja, svi iz područja radnih vremena mobilnih radnika, zbog čega su izrečene 2 prekršajne sankcije i naplaćeno 3.300,00 kuna novčanih kazni.

Recimo i to da je u sklopu prošlotjedne akcije nadzora održan sastanak inspektora cestovnog prometa dviju država na kojem su razmijenjena najnovija iskustva u radu te dogovorena daljnja bilateralna suradnja.