Postignut dogovor između Sindikata strojovođa Hrvatske i HŽ Putničkog prijevoza

Photo HZ PP logo.jpg
Sindikat strojovođa Hrvatske neće sutra, 18. svibnja 2013., održati najavljeni štrajk. Nakon uspješno provedenog postupka mirenja Sindikat strojovođa Hrvatske i HŽ Putnički prijevoz postigli su dogovor oko svih važnih pitanja navedenih u zahtjevima iz najave štrajka.

Između ostalog strane u sporu su se sporazumjele da će se socijalni dijalog u društvu HŽ Putnički prijevoz d.o.o. unaprijediti i intenzivirati te da će se Sindikat strojovođa uključiti u proces restrukturiranja i na taj način u interesu radnika i vlasnika omogućiti uspješan završetak provedbe Programa restrukturiranja.

Također, postignut je dogovor da će se pouzdanost vozila unaprijeđivati zajedničkim naporima. Uprava i Sindikat su suglasni da je sigurnost putnika i prometa prioritet.

Dogovoreno je da Sindikat strojovođa neće organizirati i provoditi štrajk i industrijske akcije u HŽ Putničkom prijevozu d.o.o. u sljedećih godinu dana, osim eventualnih industrijskih akcija i štrajka koje će biti u vezane uz kolektivno pregovaranje, priopćeno je iz HŽ Putničkog prijevoza d.o.o..