Održana Skupština i Opća sjednica Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta

Photo B SK-ING-PROM 15-3_13.jpg
U kongresnoj dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture održana je sjednica Skupštine Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta i Opća sjednica svih inženjera, članova Komore. Članovi Skupštine su inženjeri tehnologije prometa i transporta izabrani na period od četiri godine, iz pet strukovnih razreda.

Sjednicom Skupštine predsjedao je predsjednik Upravnog odbora Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta prof. dr. sc. Hrvoje Baričević koji je pozdravio nazočne te otvorio sjednicu Skupštine.

Nakon utvrđenog kvoruma Predsjednik je izvijestio nazočne da Skupština Komore ima dva nova člana koje su izabrali članovi strukovnih razreda i to jedan član iz strukovnog razreda inženjera cestovnog prometa i jedan član iz strukovnog razreda inženjera željezničkog prometa. Sažeto je elaborirao Izvješće o radu Komore u 2012. godini i Program rada za 2013. godinu, te posebno istaknuo činjenicu da Komora trenutno ima 154 ovlaštena inženjera koji su položili stručni ispit i upisani su Imenik ovlaštenih inženjera Komore.

Članovi Skupštine jednoglasno su, nakon diskusije, prihvatili Izvješće Predsjednika Komore o dosadašnjem radu, Programa rada Komore za 2013. godinu te financijski plan Komore za 2013. godinu.

Na sjednici Skupštine nazočio je i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta g. Dražen Brezak koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Komore, te podržao Izvješće Predsjednika Komore o dosadašnjem radu i Program rada Komore za 2013. godinu. G. Brezak je iznio Zaključak Nadzornog odbora Komore o prihvaćanju financijskog izvješća Komore za 2012. godinu.

Nakon sjednice Skupštine Komore održana je Opća sjednica na kojoj su bili nazočni i ostali inženjeri tehnologije prometa i transporta upisani u Imenik ovlaštenih inženjera Komore.

Sjednicom je predsjedao prof. dr. sc. Hrvoje Baričević koji se zahvalio članovima Komore koji su svojim radom pomogli osnivanju i kontinuiranom podržavanje svih njezinih aktivnost, a posebno se zahvalio Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, koje je kao stručni nositelj pripremilo Zakon, a Hrvatski Sabor donio Zakon o osnivanju Komore te Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatskoj udruzi diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti sveučilišta u Zagrebu, AMAC – FSC kao inicijatorima osnivanja Komore.

Zahvalnicu u ime Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture preuzeo je pomoćnik ministra Dan Simonić koji se zahvalio i zaželio uspješan rad članovima Komore u budućem razdoblju te ih pozvao da svojim radom pridonesu i Strategiji prometnog razvitka Republike Hrvatske, koja je trenutno u izradi.

Zahvalnicu u ime Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu preuzeo je, uz afirmativni i konstruktivni komentar, dekan prof.dr.sc Ernest Bazijanac, a u ime Hrvatske udruge diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti sveučilišta u Zagrebu, AMAC – FSC riječi zahvale uputio je predsjednik udruge prof. dr. sc. Mario Šafran.