Proveden inspekcijski nadzor prijevoza opasnih tvari u cestovnom prometu

Photo w adr sym.jpg
Dana 08. studenog 2012. godine provedena je akcija inspekcijskog nadzora teretnih vozila kojima se prevoze opasne tvari u cestovnom prometu.

Nadzori su obavljani na slijedećim punktovima:
1. Granični prijelaz Županja
2. Sisak, u blizini skladišta Rafinerije nafte Sisak
3. Rijeka – Urinj, u blizini Rafinerije nafte Rijeka
4. Solin, INA d.d., u blizini Pogona skladišta Solin.

Težište nadzora je bila kontrola poštivanja odredbi Zakona o prijevozu opasnih tvari, ali istovremeno su obavljani i nadzori po Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu i Zakonu o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Tijekom akcije ukupno je kontrolirano 25 vozila i to 12 domaćih prijevoznika, 2 vozila prijevoznika iz EU i 11 vozila prijevoznika iz ostalih zemalja.

Tom prilikom je utvrđeno ukupno 6 prekršaja (4 iz Zakona o prijevozu opasnih tvari i 2 iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu). Prema počiniteljima slijede propisane prekršajne i upravne mjere.
Tri prijevoznika su utvrđene nepravilnosti otklonili na mjestu nadzora te im je dopušten nastavak prijevoza, dok je jedno vozilo isključeno iz prometa i u suradnji s policijskim djelatnicima upućeno na izvanredni tehnički pregled.12.11.2012. Izvješće o rezultatima inspekcijskog nadzora prijevoza opasnih tvari u cestovnom prometu