AIN: Željeznički incident u mjestu Lužani

Photo w ain logo.jpg
"Dana 11. siječnja 2017. godine oko 20:00 sati, u mjestu Lužani dogodio se željeznički incident  – putnički vlak broj 2508 nije se zaustavio na stajalištu kako je bilo predviđeno voznim redom vlaka. Strojovođa predmetnog vlaka je prometniku vlakova na kolodvoru Nova Kapela prijavio kvar na kočnicama zbog kojeg nije mogao zaustaviti vlak na stajalištu Lužani.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je glavni istražitelj željezničkih nesreća započeo s prikupljanjem potrebnih informacija.

Nakon analize prikupljenih informacija utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnog incidenta. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga željezničkog incidenta.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o navedenom željezničkom incidentu.". - priopćeno je iz Agencije.