Održana sveobuhvatna akcija nadzora prijevoza putnika i tereta u cestovnom prometu

Photo nsl UPI KONTROLA A3 28-10_14.jpg
Sveobuhvatna akcija nadzora cestovnog prijevoza putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu, s posebnim naglaskom na kontroli radnih vremena mobilnih radnika te kontroli tehničke ispravnosti vozila održana je jučer, 23. listopada na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, na odmorištu Bošnjaci jug, u vremenu od 18,00 do 01,00 sat.

Uz djelatnike Inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u ovoj akciji sudjelovali su i službenici Prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova i djelatnici Hrvatskih cesta, a po prvi puta nadzirana je i tehnička ispravnost vozila na cesti pomoću mobilne stanice za tehničke preglede, koju su instalirali na kontrolnoj poziciji djelatnici Centra za vozila Hrvatske.

Inspektori cestovnog prometa izvršili su inspekcijski pregled ukupno 12 vozila, od čega 11 vozila za prijevoz tereta i jedan autobus, pri čemu je utvrđeno pet prekršaja, od toga jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

U okviru ove akcije ukupno je izrečeno 50.900,00 kuna prekršajnih kazni, od čega je na licu mjesta naplaćeno 34.140,00 kuna.

Sukladno godišnjem programu rada Inspekcija cestovnoga prometa slične akcije organizirati će i provoditi do kraja 2014. godine.