Ministar Butković u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji

Photo NSL MIN GS 16-10_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je danas u Gospiću radni sastanak s ličko-senjskim županom Darkom Milinovićem na temu infrastrukturnih projekata koje na području grada Gospića i Županije provodi Ministarstvo zajedno s tvrtkama iz resora.

Pored ministra Butkovića na sastanku su sudjelovali pomoćnici ministra kap. Siniša Orlić i Alen Gospočić te predsjednici Uprava Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture, Josip Škorić i Ivan Kršić.

Sastanku je nazočio i ravnatelj Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije Luka Matijević te direktor tvrtke Lika Ceste Željko Devčić.

“Razgovarali smo o ulaganjima koja društva Hrvatske ceste i HŽ Infrastruktura planiraju tijekom 2018. godine na području Ličko-senjske županije. Naime, Hrvatske ceste u projekte izvanrednog i redovnog održavanja tijekom iduće godine planiraju uložiti oko 60 milijuna kuna. Istodobno, HŽ Infrastruktura u obnovu nekoliko tunela, usjeka, te radove na zaštiti od buke na gospićkom željezničkom kolodvoru planira investirati 52 milijuna kuna. Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji nedovršenog dijela jadransko-jonskog koridora, između Križišća i Žute Lokve, kao i o pitanju financiranja županijske uprave za ceste”, rekao je nakon sastanka ministar Butković.

Župan Darko Milinović istaknuo je kako je današnji sastanak potvrda dobre suradnje koju resorno Ministarstvo ima s Ličko-senjskom županijom te dodao:

“Ministar Butković danas je s dva pomoćnika stigao u grad Gospić i Ličko-senjsku županiju. Na sastanku s direktorima Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture razgovarali smo o projektima koje javna poduzeća iz resora planiraju na ličkom području. Također, bilo je riječi i o financiranju ŽUC-a, s obzirom da je unazad nekoliko godina županijskoj upravi za ceste proračun smanjen za čak 60 posto. Razgovarali smo i o drugim projektima iz županijske prometne strategije, kao i o ulaganjima u županijsku lučku infrastrukturu, istaknuo je nakon današnjeg sastanka župan Darko Milinović.

Tako je između ostalog pored spomenutih ulaganja u cestovnu i željezničku infrastrukturu, na sastanku za idući tjedan najavljeno i potpisivanje ugovora o sufinanciranju radova u luci u Karlobagu.