Željeznička nesreća na željezničko-cestovnom prijelazu u Donjoj Stubici, 27.10.2017.

Photo w ain logo.jpg
Dana 27. listopada 2017. godine u 18:55 sati, na željezničko-cestovnom prijelazu u Donjoj Stubici dogodila se željeznička nesreća na način da je osobno vozilo podletjelo pod putnički vlak broj 3229.

U nesreći nije bilo ljudskih žrtava, ali je nastala materijalna šteta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Odmah po obavijesti, istražiteljski tim Agencije upućen je na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja relevantnih informacija.

Nakon što je zaprimljena sva potrebna dokumentacija te napravljena njihova analiza, utvrđeno je da je u nesreći došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja, pa je slijedom toga pokrenuta sigurnosna istraga predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.