Vlada RH: Usvojena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Japana o zračnom prometu

Photo VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Japana o zračnom prometu. 

Donošenjem ove Odluke ispunjavanju se pretpostavke za uspostavu izravnog i redovitog zračnog prometa između dviju država.

Uspostava zračne linije omogućit će jačanje međusobnih gospodarskih veza, posebno u turizmu, kako s Japanom, tako i s drugim državama Dalekog Istoka, a posebno članicama Saveza država Jugoistočne Azije.

Dodajmo kako se ovim Sporazumom utvrđuju prava i obveze državnih tijela i zračnih prijevoznika u obavljanju linijskog zračnog prometa između Hrvatske i Japana. Sporazumom se uređuje i pitanje vlasništva i kontrola upravljačke strukture te administrativnog i tehničkog nadzora nad zračnim prijevoznicima određenim za obavljanje redovitog linijskog prometa.

Konačno, usvajanjem današnje Odluke prihvaća se tekst Sporazuma kao osnova za vođenje daljnjih pregovora izaslanstava dviju država.