Dragan Bilać imenovan novim direktorom HKZP-a

Photo HKZP_go.jpg
Nakon provedenog javnog natječaja Nadzorni odbor Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) pod predsjedanjem prof.dr.sc. Darka Prebešca imenovao je danas za novog direktora HKZP-a Dragana Bilaća, dosadašnjeg voditelja Ureda za sigurnost i kvalitetu u HKZP-u. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a s primjenom od 8. ožujka 2013. godine.

Na natječaj se javilo šest kandidata, a Nadzorni odbor izabrao je Bilaća uvažavajući njegov dosadašnji rad i iskustvo, kao i program rada u kojem je novi direktor istaknuo cilj da HKZP postane jedan od vodećih pružatelja usluga u zračnoj plovidbi u Europi do kraja Drugog izvještajnog razdoblja Jedinstvenog europskog neba (SES RP 2), odnosno do 2019. godine.

Osobit naglasak novi direktor dat će stručnom osposobljavanju, intenzivnom ulaganju u nove tehnologije u skladu sa zahtjevima interoperabilnosti SES-a, kao i proaktivnoj ulozi HKZP-a u Funkcionalnom bloku zračnog prostora središnje Europe, čijim Povjerenstvom za upravljanje sigurnošću je zadnje 4,5 godine Dragan Bilać i predsjedao.

„Poduzet ću čvrste korake u unapređenju poslovnih procesa, održavanju i poboljšavanju razine sigurnosti zračnog prometa, kvalitete usluga i cjelokupnih performansi, a sve u cilju jačanja pozicije HKZP-a na otvorenom europskom tržištu usluga u zračnoj plovidbi“, istaknuo je Bilać u svom programu rada.

Dragan Bilać (1970.) je diplomirani inženjer elektrotehnike koji je svoju karijeru započeo u tehnici Croatia Airlinesa, nastavio u Siemensu u području mreža mobilnih komunikacija, a u 2003. godine dolazi u HKZP, gdje najprije kao projektni menadžer sigurnosti radi u najužem projektnom timu modernizacije hrvatskog sustava za upravljanje zračnim prometom i izgradnje novog centra oblasne kontrole. Potom je 2006. godine vodio uspostavu sustava upravljanja sigurnošću zračnog prometa u HKZP-u u skladu s Eurocontrolovim standardom ESARR 3, a od 2007. godine vodio je Ured za sigurnost i kvalitetu, priopćeno je iz HKZP-a.