Održan sastanak na temu mogućnosti stipendiranja učenika srednjih škola i redovitih studenata željezničkog smjera

Photo NSL DT STIP 04-06_08.JPG
Dana, 4.lipnja 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu održan je sastanak na kojem je državna tajnica Brnjac primila u radni posjet predstavnike resornih ministarstava za znanost i obrazovanje, demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, predstavnike srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja željezničkog smjera, predstavnike željezničkih društava i zajednice željezničkog sektora a u sklopu čega se po prvi puta zajednički između ovih dionika razgovaralo o aktualnom stanju programa srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja željezničkog sektora te time i potrebama tržišta za stručnim kadrovima koji bi doprinijeli razvoju željezničkog sektora čije je restrukturiranje u tijeku.

Krajnji cilj inicijative ovog pripremnog sastanka je potaknuti interes i u godinama koje dolaze pružiti financijsku potporu učenicima i studentima prilikom odabira budućih karijera i time uspostaviti model koja omogućava zaposlenje u željezničkom sektoru Republike Hrvatske nakon završetak njihovog obrazovanja.

Sastankom je usuglašena potreba i inicijativa za analizom i doradom postojećeg strukturnog kurikuluma koji je izrađen 1996. godine, kao i izrada i donošenje standarda zanimanja koji bi pratili tehničko-tehnološke, kadrovske potrebe i trendove željezničkog sektora u Republici Hrvatskoj.