AIN: Željeznička nesreća između kolodvora Opuzen i Rogotin

Photo w ain logo.jpg
"Dana 08. lipnja 2016. godine oko 08:50 sati, na otvorenoj pruzi između kolodvora Opuzen i Rogotin došlo je do iskliznuća željezničkog vozila za posebne namjene u kojem su se nalazila četiri radnika tvrtke HŽ Infrastruktura. U nesreći su sva četiri radnika ozlijeđena, od kojih su dva zadobila teške tjelesne ozljede.
 
Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.
 
Nakon što je obavljen očevid na terenu te su prikupljene potrebne informacije, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava i da postoji opasnost od ponavljanja istovrsne nesreće. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu Agencije pokrenuo sigurnosnu istragu.
 
Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencije.