Bilateralna akcija sa inspekcijom cestovnog prometa Mađarske

Photo corr NSL CI 18-08_17.JPG
Djelatnici Inspekcije cestovnog prometa Hrvatske i Mađarske sudjelovali su u petak 18. kolovoza 2017. godine u vremenu od 19.00 do 24.00 sata u bilateralnoj akciji nadzora prijevoza putnika na hrvatsko - mađarskom graničnom prijelazu Goričan – Letenye.

Akcija je realizirana kao dio obveza Inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture prema propisima iz područja socijalnog zakonodavstva u cestovnom prijevozu Europske unije.

Tijekom akcije inspektori cestovnog prometa najviše su kontrolirali radno vrijeme mobilnih radnika, nadzor korištenja tahografa i vođenje dokumentacije u međunarodnom prijevozu putnika.

U akciji su sudjelovale po dvije mobilne inspektorske ekipe sa svake strane, a inspektori su ukupno pregledali više od 20 autobusa u povremenom i linijskom prijevozu. Sukladno zakonskim propisima obje zemlje, prekršiteljima su izrečene i naplaćene odgovarajuće prekršajne kazne.

Slične aktivnosti s Inspekcijama cestovnog prometa iz Republike Mađarske i Republike Slovenije će se nastaviti i u narednom razdoblju.