Ministarstvo ŽUC-evima još 400 milijuna kuna za popravljanje stanja županijskih i lokalnih cesta

Photo ceste_fotka_vijest_web_3_8_2012.JPG
Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas je s predstavnicima Hrvatskih cesta primio ravnatelje svih županijskih uprava za ceste te im najavio znatnije viša i osigurana sredstva za ulaganja u županijske i lokalne cestovne infrastrukture.

Budući je stanje lokalnih i županijskih cesta izuzetno loše, a građani najviše koriste upravo te prometnice, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je u suradnji s Hrvatskim cestama pronašlo rješenje i modele financiranja.

U 2012. godini, najavio je ministar Hajdaš Dončić, ŽUC-evima će biti osigurano ukupno 400 milijuna kuna.Tim novcem će se sanirati postojeća cestovna infrastruktura i započeti građenje novih infrastrukturnih objekata na županijskim i lokalnim cestama.

ŽUC-evi su u narednih deset dana HC-u dužni dostaviti projekte koje planiraju provesti do kraja 2012. nakon čega će moći raspisati natječaj i krenuti u realizaciju. Osim toga, Hrvatske ceste su najavile ŽUC-evima novu preraspodjelu interventnih sredstava u visini 35 milijuna kuna. Ukupan iznos osiguranih sredstava od strane Ministarstva i HC-a u 2012. godini iznosio bi 675 milijuna kuna za razvoj cestovne infrastrukture.

Intencija Ministarstva je sustavno popravljanje stanja županijskih i lokalnih cesta.