Ljubljana: Državna tajnica Brnjac sudjelovala na sastanku za uspostavu novog željezničko-teretnog koridora Alpine-Western Balkans

Photo NSL DT 14-07_17.jpg
U četvrtak 13. srpnja 2017. godine u Ljubljani je održan  radni sastanak predstavnika Ministarstva prometa Republike Slovenije, Hrvatske, Srbije Austrije i Bugarske te Europske Komisije, a vezano  za uspostavu novog željezničko-teretnog koridora pod nazivom Alpine-Western Balkans.
 
Delegacija Republike Hrvatske, ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture bila je predvođena državnom tajnicom, gđom. Nikolinom Brnjac.  Na sastanku u Ljubljani dogovoren je finalni nacrt teksta pisma namjere i države su se obvezale uložiti dodatne napore kako bi se tekst u potpunosti finalizirao u što kraćem roku te, već u kolovozu ove godine, službeno poslao u Europsku Komisiju.
 
Treba spomenuti i činjenicu da je u Trstu 12. srpnja potpisan sporazum o osnivanju transportne zajednice država zapadnog balkana, što će svakako biti dodatni poticaj za što skorije osnivanje željezničko-teretnog koridora Alpine- Western Balkans. Državna tajnica za promet Nikolina Brnjac naglasila je da je osnivanje ovog koridora od iznimne strateške važnosti za Republiku Hrvatsku, posebice s aspekta da će spomenuti koridor uključivati sekciju Vinkovci-Vukovar te otvoriti dodatne mogućnosti za jačanje intermodalnog prometa.