Završen štrajk solidarnosti

Photo HZ PP logo.jpg
Sindikat strojovođa Hrvatske održao je danas štrajk solidarnosti sa sindikatima pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa u sklopu kojega su zaustavili sve vlakove od 12.00 do 14.00 sati.

Zbog dvosatnog zaustavljanja vlakova veći poremećaji zabilježeni su u prometovanju 117 vlakova na području cijele Republike Hrvatske. Dio tih vlakova je stajao u kolodvorima, dio je krenuo sa zakašnjenjem iz polaznog kolodvora, a 32 vlaka su otkazana. Prema procjenama, dvosatnim zaustavljanjem vlakova bilo je zahvaćeno oko 17.000 putnika.

Očekuje se da će željeznički putnički promet teći s poteškoćama tijekom cijelog dana jer i najmanje odstupanje od voznog reda bilo kojeg vlaka iz bilo kojeg razloga lančano se reflektira na druge vlakove i utječe na njihovu redovitost.

Tijekom štrajka nisu zabilježene veće poteškoće u obavljanju teretnog prijevoza. Uz izravnu štetu koju će imati HŽ Cargo, negativne posljedice odrazit će se u kasnijoj predaji međunarodnih teretnih vlakova susjednim željezničkim upravama, tj. prijevoznicima koji djeluju na njihovom području.

"Ispričavamo se putnicima zbog poteškoća te naglašavamo da službe HŽ Putničkog prijevoza ulažu maksimalne napore kako bi se željeznički putnički promet normalizirao u što kraćem roku." - priopćeno je iz HŽ Putničkog prijevoza.