Besplatan prijevoz vlakom za stanovnike evakuiranih naselja s područja Vukovarsko-srijemske županije i volontere Crvenog križa

Photo HZ PP logo.jpg
HŽ Putnički prijevoz osigurava besplatan prijevoz vlakom stanovnicima evakuiranih naselja s područja Vukovarsko-srijemske županije te volonterima Crvenog križa koji sudjeluju u sanaciji šteta. Također, s Hrvatskim Crvenim križem dogovoren je besplatan prijevoz robe u vagonima koji imaju preuređen prostor za prijevoz bicikala.

Stanovnici evakuiranih naselja s područja Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova na svim relacijama. Prijevozna karta se ispostavlja na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na evakuiranom području RH.

Volonteri Crvenog križa koji sudjeluju u sanaciji šteta prouzročenih poplavama imaju pravo na besplatan prijevoz u 2. razredu redovitih vlakova koji voze prema poplavljenim područjima i iz njih. Prijevozna karta se ispostavlja na temelju volonterske iskaznice Crvenog križa.

Prijevozne karte ispostavljaju se na putničkim blagajnama ili u vlaku, priopćili su iz HŽ Putničkog prijevoza.