Provedena bilateralna akcija inspekcijskog nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika sa Inspekcijom cestovnog prometa iz Mađarske

Photo nsl UPI-MADJ 23-5_16.jpg
Djelatnici Inspekcije cestovnoga prometa Hrvatske i Mađarske sudjelovali su u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine u bilateralnoj akciji nadzora cestovnog prijevoza tereta i putnika na hrvatsko - mađarskom graničnom prijelazu Duboševica – Udvar.

Nadzor je proveden s obje strane državne granice, u razdoblju od 11.00 do 15.00 sati, a u akciji su osim inspektora cestovnog prometa sudjelovali i službenici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih cesta, Centra za vozila Hrvatske te Carinske uprave.

Tijekom provođenja nadzora inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske izvršili su pregled ukupno 14 vozila, od čega jednog vozila domaćeg prijevoznika, četiri vozila prijevoznika Europske unije te devet vozila iz trećih zemalja, pri čemu je utvrđen jedan prekršaj iz područja socijalnog zakonodavstva u cestovnom prijevozu te je u korist Državnoga proračuna naplaćena kazna u iznosu od 1.500,00 kuna.

Prošlotjedna akcija održana je u sklopu međunarodnih obveza koje proizlaze iz članstva RH u EU i ECR – u.