„m-Prenosivost“ prva HAKOM-ova mobilna aplikacija

Photo logoHAKOM_2404.jpg
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije nakon ponuđenih e-aplikacija, od danas svim svojim korisnicima nudi m-Prenosivost aplikaciju za pametne telefone (dostupno za iOS i Android uređaje).

m-Prenosivost pruža jednostavan i brz upit u bazu prenesenih brojeva, donoseći korisniku informaciju o mreži u kojoj se traženi broj nalazi kao i  informacije o njegovom statusu, korisnici stoga više ne trebaju pretraživati baze svakog pojedinog operatora, već na jednom mjestu imaju mogućnost informiranja o broju – odnosno o mreži u kojoj se broj nalazi.

Uvidom u navedene informacije, korisnici također izbjegavaju neočekivane troškove poziva, a pretraživati se mogu telefonski brojevi iz mreže pokretnih ili nepokretnih komunikacija.

Podsjećamo, korisnici mogu odabrati za sebe operatora sukladno svojim potrebama i navikama te mogu promijeniti operatora odnosno prijeći u mrežu drugoga, uz zadržavanje dotadašnjeg broja.

Aplikacija m-Prenosivost doprinosi postupku odabira i promjene operatora jednostavnijim i bržim uvidom u  status traženog  broja.

Aplikacija je besplatna za korištenje te je bez ikakvih ograničenja mogu preuzeti  iOS i Android uređaji. Detaljnije informacije o aplikaciji mogu se pronaći na internetskim stranicama HAKOM-a: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=62, prioćeno je iz HAKOM-a.