Croatia Airlines među najsigurnijim svjetskim avioprijevoznicima

Photo Croatia-Airlines-Logo.png
Croatia Airlines među najsigurnijim je svjetskim avioprijevoznicima, prema istraživanju međunarodnog specijaliziranog internetskog portala AirlineRatings.com, priopćeno je iz domaće aviokompanije.

U analizi, koja je uključivala 448 avioprijevoznika, AirlineRatings.com ocijenio je sigurnost letenja s Croatia Airlinesom najvišom ocjenom i uvrstio kompaniju u najviši sigurnosni razred u civilnom zračnom prometu.

AirlineRatings.com listu najsigurnijih avioprijevoznika sastavlja na temelju godišnjih analiza sigurnosti letenja, koje se temelje na rezultatima revizija nadležnih zrakoplovnih tijela i agencija u civilnom zračnom prometu, nacionalnim revizijama pojedinih avioprijevoznika, stručnim mišljenjima vodećih zrakoplovnih udruga te broju fatalnih nesreća.

Nakon analize 2013. godine, koja je prema podacima AirlineRatings.com-a bila najsigurnija za putnike od 1945. godine, Croatia Airlines se nalazi među 137 najsigurnijih svjetskih aviokompanija, među kojima su Qantas, Singapore Airlines, Air New Zealand, Emirates, Cathay Pacific Airways, All Nipon Airways, Etihad Airways i drugi, kaže se u priopćenju.