Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i HAKOM sudjeluju u radu 49. Plenarne sjednice CERP-a

Photo HAKOM logo.JPG
U Skopju se od 29. do 30. svibnja 2014. održava 49. Plenarna sjednica CERP-a na kojoj će biti izabran novi predsjednik i dva potpredsjednika CERP-a za naredno razdoblje od 2014. do 2017. godine. Na sjednici će sudjelovati i voditeljica Službe poštanskih usluga iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Višnja Ćopić.

Plenarna sjednica se održava u vrijeme kada trendovi ukazuju na poboljšanje kvalitete poštanskih usluga i uvođenje novih tehnologija u poštanski sektor, ali i pad broja pismovnih pošiljaka. Plenarni sastanak će omogućiti međusobnu razmjenu iskustava i znanja kroz prezentaciju izvješća različitih radnih skupina.

Uloga CERP-a, osnovanog 1992. pod okriljem CEPT-a (The European Conference of Postal and telecommunications), je istražiti poštanske regulatorne poslove u europskom kontekstu, uzimajući u obzir promjene u granicama između regulatornih i operativnih aspekata, procijeniti utjecaj međunarodnih regulatornih politika u svim zemljama članicama CEPT-a te uspostaviti potrebne kontakte s Europskom unijom i održavati odnose s predstavnicima nadležnih tijela i udruga koje se bave regulatornim pitanjima iz područja poštanskih usluga.

Također, uloga CERP-a je razvoj prijedloga na temelju ostvarenih rezultata u radnim skupinama (WG UPU, WG Policy).

Više o CERP (European Committee for Postal Regulation) organizaciji može se pronaći na poveznici: http://www.cept.org/cerp.