Jacques Feron imenovan novim predsjednikom Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb

Photo mzlz.jpg
Jacques Feron imenovan je u  ponedjeljak 12. listopada 2015. godine novim predsjednikom Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb. Upravu MZLZ  čine tri člana, a uz Jacquesa Ferona, članovi Uprave su David Gabelica i Hulya Sofuoglu.

Jacques Feron zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Uprave Brunu Mazurkiewicza, koji je bio na čelu Uprave MZLZ-a  od početka 2014. godine., a upravljao je zagrebačkom zračnom lukom u vrijeme početka provedbe koncesijskog ugovora i operativnog početka gradnje novog putničkog terminala.

Novoimenovani predsjednik Uprave Feron u svom dosadašnjem profesionalnom angažmanu stekao je iskustvo u upravljanju tvrtkama prometne infrastrukture, kao što su tuneli u južnoj Franscuskoj, obilaznice u Južnoj Koreji i zračnim lukama u  Kambođi. Također, radio je i na međunarodnim razvojnim projektima tvrtke Aeroports de Paris, posebno u Srednjoj Americi i na Bliskom istoku, a spomenuti projekti bili su u modelu javno-privatnog partnerstva.

Jacques Feron nastavit će razvijati poslove dovršetka izgradnje i pripreme za početak prometnih operacija na novom terminalu, koji se očekuju u prvom kvartalu 2017. godine.